Změny v obsahu bílkovinných frakcí ovčího mléka v průběhu laktace – Bc. Veronika Radiměřská
Bc. Veronika Radiměřská
Master's thesis
Změny v obsahu bílkovinných frakcí ovčího mléka v průběhu laktace
Changes in the content of the protein fractions of sheep's milk during lactation
Abstract:
Bílkoviny jsou významnou součástí mléka. Mléčně bílkoviny dělíme podle jejich vlastností při srážení na syrovátkové a kaseinové. Obě frakce jsou důležitým parametrem pro nutriční hodnotu mléka a výrobků z něj a také ovlivňují technologickou výtěžnost jeho zpracování. Metodou HPLC s detektorem diodového pole byly stanoveny jednotlivé bílkovinné frakce, konkrétně α-kasein, β-kasein, γ-kasein, α- laktalbumin …moreAbstract:
Proteins are an important part of milk. Milk proteins are divided by their whey and casein clotting properties. Both fractions are an important parameter for the nutritional value of milk and its products and also influence the technological yield of processing. By HPLC using a diode array detector, individual protein fractions, namely α-casein, β-casein, γ-casein, α-lactalbumin and β-lactoglobulin …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RADIMĚŘSKÁ, Veronika. \textit{Změny v~obsahu bílkovinných frakcí ovčího mléka v~průběhu laktace}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/3dqr5p/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Rozdíly mezi nativním mléčným proteinem a syrovátkovým proteinem při využití ve fitness výživě
Jan Svoboda -
Stanovení různých forem kaseinu v mléce
Veronika Kaňková -
Analýza vybraných vlastností u valašských ovcí ve vybraném chovu.
Kateřina Habětínová -
Study on effect of human \kur{Casein Kinase I epsilon} inhibitor IC261 on \kur{disc overgrown} in \kur{Drosophila melanogaster}
Bianca SPITZBART -
Study of the Role of mutations L39Q, L49Q, and N78T of Casein Kinase I epsilon in Breast Cancer Using \kur{Drosophila Melanogaster} as a Model Organism
Eugen KUBALA -
Study of the Role of Casein Kinase I epsilon in Breast Cancer Using Drosophila as a Model
Jana MATULOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights