Kritické zhodnocení pojmu "superpotravina" – Jana Peňáková
Jana Peňáková
Bakalářská práce
Kritické zhodnocení pojmu "superpotravina"
Critical evaluation of the concept of "superfood"
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá pojmem “superpotravina“ a za cíl si klade jeho kritické zhodnocení. Vymezuje tento pojem a objasňuje ošetření legislativou. Specifikuje fyziologické účinky vybraných složek superpotravin, jako jsou vláknina, hodnotné tuky, vitaminy, minerální látky, antioxidanty a proteiny. Práce se zaměřuje na vybrané druhy tuzemských superpotravin, na jejich složení a příznivé účinky …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the term "superfood" and aims at its critical evaluation. It defines this term and clarifies treatment by legislation. It specifies the physiological effects of selected superfoods, such as dietary fiber, healthy fats, vitamins, minerals, antioxidants and proteins. The work focuses on selected types of domestic superfoods, their composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Oponent: Martina Kosařová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jednobuněčné zelené řasy jako superpotravina
Karolína Musilová -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová -
Úloha antioxidantů jako prevence onemocnění
Tereza Seidlerová