Symbiotické mikroorganismy v kombinaci s nanočásticemi pro zvýšení produktivity zeleniny – Bc. Michaela Schreyerová
Bc. Michaela Schreyerová
Master's thesis
Symbiotické mikroorganismy v kombinaci s nanočásticemi pro zvýšení produktivity zeleniny
Symbiotic microorganisms in combination with nanopaerticles in increase vegetable productivity
Abstract:
Diplomová práce se zabývá pozitivními vlastnostmi symbiotických mikroorganismů na růst a vývoj rostlin. Také je zde uveden popis a využití nanočástic v zemědělství. Jako modelová zelenina pro tento pokus byl zvolen salát hlávkový (Lactuca sativa L.) odrůda ´Apollo´, na sadbu byla aplikována bakterie Saccharothrix sp., která má zlepšovat růst rostlin, dále byly aplikovány nanočástice grafen oxidu a …moreAbstract:
This diploma thesis is going through positive properties of symbiotic microorganisms on the growth and plant development. There is also a description and use of nanoparticles in agriculture. Lettuce (Lactuca sativa L.) variety ´Apollo´ was chosen as a model vegetable for this experiment, on the seedling was applied bacteri Saccharothrix sp. for improving growth plant, as the next were applied nanoparticles …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SCHREYEROVÁ, Michaela. \textit{Symbiotické mikroorganismy v~kombinaci s~nanočásticemi pro zvýšení produktivity zeleniny}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2021. Available from: https://theses.cz/id/3e5pxy/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Symbiotické mikroorganismy brouků čeledi mandelinkovitých (Chrysomelidae)
Karolína BALÍKOVÁ -
Podpora odolnosti zeleniny prostřednictvím inokulace symbiotickými a podpůrnými mikroorganismy
Lucie Koluchová -
Symbiotické mikroorganismy mechovky Pectinatella magnifica
Olga Svobodová -
Symbiotické mikroorganismy a antimikrobiální aktivita Pectinatella magnifica
Hana Salmonová -
Fenotypová analýza transgenních linií vojtěšky (Medicago sativa) exprimujících MMK2 v symbiotické interakci s mikroorganismy rodu Rhizobium
Veronika KÚKOLOVÁ -
Symbiotické mikroorganismy trávícího traktu bryofágního hmyzu
Aneta SAJDOK -
Využití symbiotických mikroorganismů a podpůrných nanočástic při zvyšování odolnosti zeleniny v podmínkách vodního stresu
Nicole Stašková -
Vliv symbiotických mikroorganismů na fyziologické a růstové parametry zeleniny
Veronika Marešová