Dagmar Čiháková
Master's thesis
Biogenní aminy v pivu
Biogenic amines in beer
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá technologickým procesem vaření piva, popisuje suroviny potřebné pro jeho výrobu a poukazuje na prospěšné a škodlivé látky obsažené v pivu jako jsou biogenní aminy (BA). Dále je zde sepsána problematika biogenních aminů v potravinách a především v pivu, kde se jedná se o histamin, putrescin, kadaverin, tyramin a tryptamin. Uvedené BA byly v praktické části stanovené ve …moreAbstract:
This thesis deals with the technological process of brewing beer, describes the raw materials needed for its production, and points out the useful and harmful substances contained in beer as biogenic amines (BA). Furthermore, there are described the issues of biogenic amines in food and primarily in beer, which is a histamine, putrescine, cadaverine, tyramine and tryptamine. In the practical section …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Nepřímá UV detekce pro analýzu organických molekul kapilární elektroforézou
Matěj HORNÝ -
Analýza vybraných opioidů voltametrií a HPLC s elektrochemickou a UV detekcí
Jan MÁDR -
Detekce simulantů bojových chemických látek
Lucie Holubová -
Elektrochemické studium derivátů fentanylu a jejich stanovení metodou HPLC s UV a elektrochemickou detekcí
Beáta PELIKÁNOVÁ -
Stanovení chitooligosacharidů v doplňcích stravy vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s UV, ELS a MS detekcí
Marie Prenerová -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu výroby vybraných vzorků piv
Jiří Václavek -
Biogenic amines in beer
Anton Girda
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights