Dagmar Čiháková
Diplomová práce
Biogenní aminy v pivu
Biogenic amines in beer
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá technologickým procesem vaření piva, popisuje suroviny potřebné pro jeho výrobu a poukazuje na prospěšné a škodlivé látky obsažené v pivu jako jsou biogenní aminy (BA). Dále je zde sepsána problematika biogenních aminů v potravinách a především v pivu, kde se jedná se o histamin, putrescin, kadaverin, tyramin a tryptamin. Uvedené BA byly v praktické části stanovené ve …víceAbstract:
This thesis deals with the technological process of brewing beer, describes the raw materials needed for its production, and points out the useful and harmful substances contained in beer as biogenic amines (BA). Furthermore, there are described the issues of biogenic amines in food and primarily in beer, which is a histamine, putrescine, cadaverine, tyramine and tryptamine. In the practical section …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Nepřímá UV detekce pro analýzu organických molekul kapilární elektroforézou
Matěj HORNÝ -
Analýza vybraných opioidů voltametrií a HPLC s elektrochemickou a UV detekcí
Jan MÁDR -
Detekce simulantů bojových chemických látek
Lucie Holubová -
Elektrochemické studium derivátů fentanylu a jejich stanovení metodou HPLC s UV a elektrochemickou detekcí
Beáta PELIKÁNOVÁ -
Stanovení chitooligosacharidů v doplňcích stravy vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s UV, ELS a MS detekcí
Marie Prenerová -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu výroby vybraných vzorků piv
Jiří Václavek -
Biogenic amines in beer
Anton Girda
Název
Vložil
Vloženo
Práva