toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách – Simona POSPÍŠILOVÁ
Simona POSPÍŠILOVÁ
Bachelor's thesis
toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách
Toxins and secondary metabolites of fungi in food
Abstract:
Současná moderní společnost je vystavena mnoha rizikovým faktorům. K takovým fakto-rům patří také mykotoxiny a toxinogenní plísně. Větší význam se u nás přikládá pozdním toxickým účinkům, jako jsou karcinogenita, imunotoxicita a vývojová toxicita, k nimž do-chází přijímáním jednorázových nízkých dávek nebo opakovaných malých dávek z potra-vin. Je třeba co nejvíce chránit potraviny a krmiva před kontaminací …moreAbstract:
The contemporary modern society is exposed to many risk factors. Such factors include mycotoxins and toxigenic fungi. A greater importance is put on the late toxic effects such as carcinogenicity, immunotoxicity and developmental toxicity occurring by taking single low doses or repeated small doses from foods. It is neceséry to protect foods and feed from mould, therefore it is very important to store …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
21915
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
POSPÍŠILOVÁ, Simona. toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Produkce a charakterizace lektinu MCL z patogenní plísně
Martina Rievajová -
Účinnost dostupných biofungicidů při regulaci plísně bramboru v EZ
Magdaléna Kuklová -
Detekce plísně bramboru a rajčete pomocí zobrazovací fluorescence chlorofylu, infračerveného termálního zobrazování a hyperspektrálního zobrazování
Martin Dubravec -
Využitelnost dostupných biofungicidů při regulaci plísně bramboru v EZ
Veronika Rotsčidlová -
Rozšíření plísně olšové (Phytophthora alni) v břehových porostech v závislosti na výškovém gradientu
Dominik Derner -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Vliv rostlinných extraktů na plísně rodu Fusarium
Martin Weisl -
Produkce lignin-degradujících enzymů za pomocí plísně Phanerochaete chrysosporium
Bianka Péčiová