toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách – Simona POSPÍŠILOVÁ
Simona POSPÍŠILOVÁ
Bakalářská práce
toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách
Toxins and secondary metabolites of fungi in food
Anotace:
Současná moderní společnost je vystavena mnoha rizikovým faktorům. K takovým fakto-rům patří také mykotoxiny a toxinogenní plísně. Větší význam se u nás přikládá pozdním toxickým účinkům, jako jsou karcinogenita, imunotoxicita a vývojová toxicita, k nimž do-chází přijímáním jednorázových nízkých dávek nebo opakovaných malých dávek z potra-vin. Je třeba co nejvíce chránit potraviny a krmiva před kontaminací …víceAbstract:
The contemporary modern society is exposed to many risk factors. Such factors include mycotoxins and toxigenic fungi. A greater importance is put on the late toxic effects such as carcinogenicity, immunotoxicity and developmental toxicity occurring by taking single low doses or repeated small doses from foods. It is neceséry to protect foods and feed from mould, therefore it is very important to store …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
21915
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POSPÍŠILOVÁ, Simona. \textit{toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách} [online]. Zlín, 2011 [cit. 2024-03-19]. Dostupné z: https://theses.cz/id/3f2o8b/. Bakalářská práce. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. Vedoucí práce doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Jak správně citovat práci
POSPÍŠILOVÁ, Simona. toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Produkce a charakterizace lektinu MCL z patogenní plísně
Martina Rievajová -
Detekce plísně bramboru a rajčete pomocí zobrazovací fluorescence chlorofylu, infračerveného termálního zobrazování a hyperspektrálního zobrazování
Martin Dubravec -
Studium vzájemných vztahů výskytu padlí čekankového (Golovinomyces cichoracearum) a plísně salátové (Bremia lactucae) v planých populacích lociky kompasové (Lactuca serriola)
Eliška BAĎUROVÁ -
Toxinogenní plísně rodu \kur{Fusarium} v ječmeni
Blanka Kyralová -
Výskyt plísně bramboru v České republice a možnosti ochrany
Karel Hamouz -
Viry a plísně jako nástroje bioterorismu
Lucie Jankovičová -
Produkce lignin-degradujících enzymů za pomocí plísně Phanerochaete chrysosporium
Bianka Péčiová -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková