toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách – Simona POSPÍŠILOVÁ
Simona POSPÍŠILOVÁ
Bakalářská práce
toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách
Toxins and secondary metabolites of fungi in food
Anotace:
Současná moderní společnost je vystavena mnoha rizikovým faktorům. K takovým fakto-rům patří také mykotoxiny a toxinogenní plísně. Větší význam se u nás přikládá pozdním toxickým účinkům, jako jsou karcinogenita, imunotoxicita a vývojová toxicita, k nimž do-chází přijímáním jednorázových nízkých dávek nebo opakovaných malých dávek z potra-vin. Je třeba co nejvíce chránit potraviny a krmiva před kontaminací …víceAbstract:
The contemporary modern society is exposed to many risk factors. Such factors include mycotoxins and toxigenic fungi. A greater importance is put on the late toxic effects such as carcinogenicity, immunotoxicity and developmental toxicity occurring by taking single low doses or repeated small doses from foods. It is neceséry to protect foods and feed from mould, therefore it is very important to store …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
21915
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
POSPÍŠILOVÁ, Simona. toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Produkce a charakterizace lektinu MCL z patogenní plísně
Martina Rievajová -
Účinnost dostupných biofungicidů při regulaci plísně bramboru v EZ
Magdaléna Kuklová -
Detekce plísně bramboru a rajčete pomocí zobrazovací fluorescence chlorofylu, infračerveného termálního zobrazování a hyperspektrálního zobrazování
Martin Dubravec -
Využitelnost dostupných biofungicidů při regulaci plísně bramboru v EZ
Veronika Rotsčidlová -
Rozšíření plísně olšové (Phytophthora alni) v břehových porostech v závislosti na výškovém gradientu
Dominik Derner -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Vliv výrobního prostředí na výskyt kontaminující plísně typu Penicillium u sýrů zrajících pod mazem
Vendula Veselá -
Vliv plazmatem aktivované vody na plísně
Anastasia Moskvina