Pavel Vintr

Bakalářská práce

Využití transglutaminázy při výrobě tvarohu

Use Of Transglutaminase In Curd Cheese Production
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje využití transglutaminázy v procesu tvorby tvarohu. Jedná se o významný enzym, používaný v oblasti potravinářství. Práce je rozdělena do dvou zá-kladních částí. Teoretická část práce je zaměřena na popis technologie výroby tvarohu. To zahrnuje dopravu mléka a jeho příjem do mlékárny, následné tepelné ošetření, odstředění, homogenizaci a deaeraci. Dále jsou zde popsány …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the use of transglutaminase in the process of curd cheese production. It is an important enzyme that is used in the food industry. The thesis is divid-ed into two basic parts. The theoretical part of the thesis is focused on description of the technology of curd cheese production. This includes the transport of milk and its intake to the dairy, subsequent heat treatment …více
 

Klíčová slova

tvaroh transglutamináza
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vintr, Pavel. Využití transglutaminázy při výrobě tvarohu. Kroměříž, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.