Katabolismus rutinu v lidském trávicím traktu jeho stanovení s pomocí in vitro modelu v kombinaci s nukleární magnetickou rezonancí – Sabina Farková
Sabina Farková
Bachelor's thesis
Katabolismus rutinu v lidském trávicím traktu jeho stanovení s pomocí in vitro modelu v kombinaci s nukleární magnetickou rezonancí
Rutin catabolism in human digestive tract and its assessment using in vitro model combined with nuclear magnetic resonance
Anotácia:
Velké množství flavonoidů jsou (poly)fenolové sloučeniny přírodního původu, které se nacházejí zejména v ovoci a zelenině, a tvoří tak součást rostlinné stravy člověka. Rutin je flavonolový glykosid a za jeho hlavní zdroj v potravě je považována pohanka. Během trávení prochází až do tlustého střeva, kde je pomocí střevní mikrobioty metabolizován zejména na fenolové kyseliny. Teoretická část této práce …viacAbstract:
A lagre number of flavonoids are (poly)phenolic compounds of natural origin that are present especially in fruits and vegetables and they are part of the plant component of the diet. Rutin is a flavolon glycoside and buckwheat is considered to be its main source in food. During the process of digestion it passes into the large intestine, where it's metabolized by intestinal microbiota mainly to phenolic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FARKOVÁ, Sabina. \textit{Katabolismus rutinu v lidském trávicím traktu jeho stanovení s pomocí in vitro modelu v kombinaci s nukleární magnetickou rezonancí}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/3gm76g/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva