Ovlivnění stability šťávy zeleného ječmene pomocí obsahových látek z vybraných rostlinných druhů – Bc. Jana Juříčková
Bc. Jana Juříčková
Master's thesis
Ovlivnění stability šťávy zeleného ječmene pomocí obsahových látek z vybraných rostlinných druhů
Affecting the stability of the juice of green barley using the content substances of selected plant species
Anotácia:
Diplomová práce na téma „Ovlivnění stability šťávy zeleného ječmene pomocí obsahových látek z vybraných rostlinných druhů“ se zabývá využitím obsahových látek zeleného ječmene, výrobou šťávy z ječmene a její stabilizace pomocí rostlinných extraktů. V teoretické části je přiblížena problematika mladého ječmene, významné obsahové látky rostlin a jejich způsob získávání, dále pak rostlinnými druhy, využitím …viacAbstract:
The thesis „Affecting the stability of the juice of green barley using the content substances of selected plant species“ is usage of green barley substances, the green barley juice production and its stabilization with various plant extracts. In the theoretical part the aim is to define young green barley, important substances in the plant and how to obtain them, which plant extracts and preservation …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Oponent: Radka Daňková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JUŘÍČKOVÁ, Jana. \textit{Ovlivnění stability šťávy zeleného ječmene pomocí obsahových látek z~vybraných rostlinných druhů}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/3ho20v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Syntéza a antimikrobiální vlastnosti nanočástic kovů syntetizovaných rostlinnými extrakty
Martin Šivel -
Antimikrobiální účinky polykaprolaktonových nanomateriálů s impregnací rostlinnými extrakty
Kateřina Kodešová -
Pest and diseases in Moringa spp.: non-invasive plant protection methods in Ethiopia
Kateřina Mašková -
Testování antimikrobiální aktivity obalových materiálů s rostlinnými extrakty proti E. coli a kolliformním bakteriím
Jan Šabršula -
Odolnost dřeva modifikovaného rostlinnými extrakty vůči termitům
Tereza Lišková -
Studium inhibice sodno-draselné ATPasy rostlinnými extrakty a jejich antiproliferační aktivity
Tomáš HEGER -
Testování antifungální aktivity obalových materiálů s rostlinnými extrakty
Hana Jiráková -
Testování antimikrobiální aktivity obalových materiálů s rostlinnými extrakty proti bakteriím rodu Enterococcus
Simona Maňáková