Ing. Petr Kouřil

Doctoral thesis

Mikrobiologické parametry hmyzu jako suroviny pro potravinářské využití

Microbiological parameters of insects as raw materials for food use
Abstract:
Cílem disertační práce bylo zaměřit se na mikrobiotu vybraných druhů jedlého hmyzu v průběhu jejich zpracování. Pro účely této práce byly vybrány následující druhy – Tenebrio molitor, Zophobas morio, Acheta domesticus, Gryllus assimillis a Locusta migratoria. Nedílnou součástí práce bylo posouzení nutnosti usmrcení hmyzu vařící vodou s ohledem na mikrobiologické kvalitu výsledného produktu. Poslední …more
Abstract:
The aim of the dissertation was to focus on the microbiota of selected species of edible insects during their processing. The following species were selected for the purposes of this work – Tenebrio molitor, Zophobas morio, Acheta domesticus, Gryllus assimillis and Locusta migratoria. An integral part of the work was the assessment of the necessity of killing insects with boiling water with regard …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 2. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Reader: Jiří Mlček, prof. Ing., Ph.D., Anna Adámková, externi, Kateřina Demnerová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Doctoral programme / field:
Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products

Theses on a related topic