Ing. Petr Kouřil

Disertační práce

Mikrobiologické parametry hmyzu jako suroviny pro potravinářské využití

Microbiological parameters of insects as raw materials for food use
Anotace:
Cílem disertační práce bylo zaměřit se na mikrobiotu vybraných druhů jedlého hmyzu v průběhu jejich zpracování. Pro účely této práce byly vybrány následující druhy – Tenebrio molitor, Zophobas morio, Acheta domesticus, Gryllus assimillis a Locusta migratoria. Nedílnou součástí práce bylo posouzení nutnosti usmrcení hmyzu vařící vodou s ohledem na mikrobiologické kvalitu výsledného produktu. Poslední …více
Abstract:
The aim of the dissertation was to focus on the microbiota of selected species of edible insects during their processing. The following species were selected for the purposes of this work – Tenebrio molitor, Zophobas morio, Acheta domesticus, Gryllus assimillis and Locusta migratoria. An integral part of the work was the assessment of the necessity of killing insects with boiling water with regard …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 2. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Jiří Mlček, prof. Ing., Ph.D., Anna Adámková, externi, Kateřina Demnerová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů

Práce na příbuzné téma