Vliv rafinace na kvalitativní parametry a stabilitu rostlinných olejů lisovaných za studena – Ing. Eva PROCHÁZKOVÁ
Ing. Eva PROCHÁZKOVÁ
Master's thesis
Vliv rafinace na kvalitativní parametry a stabilitu rostlinných olejů lisovaných za studena
The influence of refinement on the qualitative properties and stability of cold-pressed vegetable oils
Anotácia:
1. Vymezte místo jedlých olejů v rámci skupiny lipidů 2. Popište možnosti sledování kvalitativních parametrů olejů z analytického hlediska 3. Charakterizujte skupinu panenských olejů a uveďte možnosti jejich rafinace 4. Vhodnými metodami proveďte srovnání stability vzorků olejů bez rafinace a po rafinaci za různých podmínek 5. Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická …viacAbstract:
1. Specify the position of edible oils within the lipide group 2. Describe the possibilities of monitoring the qualitative properties of oils from the analytical poinf of view. 3. Characterize a group of virgin oils and introduce the possibilities of their refinement 4. Using suitable methods compare the stability of oil samples without refinement and after refinement under various conditions. 5. Evaluate …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zverejniť od: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2224
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2006
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PROCHÁZKOVÁ, Eva. \textit{Vliv rafinace na kvalitativní parametry a stabilitu rostlinných olejů lisovaných za studena}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2006. Dostupné z: https://theses.cz/id/3ihb6x/.
Jak správně citovat práci
PROCHÁZKOVÁ, Eva. Vliv rafinace na kvalitativní parametry a stabilitu rostlinných olejů lisovaných za studena. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production
Práce na příbuzné téma
-
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Transformace lipidů na mastné kyseliny nejen pomocí enzymatické katalýzy
Marie Šmardová -
Ketolátky a volné mastné kyseliny v mléce vysokoužitkových krav
Hana NOVÁ -
Charakterizace derivátů kyseliny hyaluronové
Matěj ŠIMEK -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová