Lukáš Drápela

Bachelor's thesis

Franchising jako metoda podnikání v gastronomii: analýza konceptu Potrefená Husa

Franchising as a method of entrepreneurship in gastronomy: Analysis of the Potrefená husa concept
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na franchising jako jednu z metod podnikání v gastronomii v České republice. Autor se snaží mapovat historii i současný stav této relativně nové a mezi veřejností ne tak známé metody podnikání. Na začátku jsou vypsány stručně hlavní pojmy v oblasti franchisingu, poté jeho stručný vývoj a právní ukotvení v České republice s velkým důrazem na oblast gastronomie. Praktická …more
Abstract:
Bachelor Thesis is focused on franchising as method of entrepreneurship in gastronomy in Czech Republic. Author tries to cover the history and current state of this young and comparatively publicly unknown method. Thesis starts with the main symbols of franchising, his history and legal side of it in Czech Republic with stress on the gastronomy field. Practical part aims on analysing the Potrefená …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 2. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 6. 2016
  • Supervisor: Martin Lukeš
  • Reader: Jan Mareš

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/50914

Vysoká škola ekonomická v Praze

Bachelor programme / field:
Ekonomika a management / Podniková ekonomika a management