Bc. František Štefunko

Master's thesis

Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek

The effect of the application of selected hydrocolloids on the technological properties of meat spreads
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi přídavku hydrokoloidů do masných výrobků. Konkrétněji v této práci byly použity hydrokoloidy kappa karagenan, furcelaran a iota karagenan, které byly aplikovány do kuřecích játrových paštik. Hydrokoloidy byly přidávány v různých hmotnostních procentech. Účelem této práce bylo určení reologických a texturních vlastností paštik.
Abstract:
This diploma thesis deals with the possibility of adding hydrocolloids to meat products. More specifically, the hydrocolloids kappa carrageenan, furcellaran and iota carrageenan were used in this thesis and applied to chicken liver patties. The hydrocolloids were added in different weight percentages. The purpose of this work was to determine the rheological and textural properties of the pates.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2023

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Štefunko, František. Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Food Technology / -

Theses on a related topic