Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek – Bc. František Štefunko
Bc. František Štefunko
Diplomová práce
Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek
The effect of the application of selected hydrocolloids on the technological properties of meat spreads
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi přídavku hydrokoloidů do masných výrobků. Konkrétněji v této práci byly použity hydrokoloidy kappa karagenan, furcelaran a iota karagenan, které byly aplikovány do kuřecích játrových paštik. Hydrokoloidy byly přidávány v různých hmotnostních procentech. Účelem této práce bylo určení reologických a texturních vlastností paštik.Abstract:
This diploma thesis deals with the possibility of adding hydrocolloids to meat products. More specifically, the hydrocolloids kappa carrageenan, furcellaran and iota carrageenan were used in this thesis and applied to chicken liver patties. The hydrocolloids were added in different weight percentages. The purpose of this work was to determine the rheological and textural properties of the pates.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTEFUNKO, František. \textit{Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/3iyw8g/.
Jak správně citovat práci
Štefunko, František. Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Veronika Zbrožková -
Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Veronika Zbrožková