Bc. Tomáš Gryger

Master's thesis

Vliv vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů

The influence of vibration on the functional properties of model dairy systems
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit vliv mechanických vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů - vzorků tvarohových sýrů s různým přídavkem hydrokoloidu pektinu. Tvarohový sýr do určité míry zastupuje výrobky typu cream cheese (CC), jejichž charakteristika, historicko-legislativní kontext a technologie byly popsány v teoretické části práce. Rovněž byla provedena rešerše problematiky …more
Abstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the influence of mechanical vibrations on the functional properties of model milk systems - curd cheese samples with different addition of pectin hydrocolloid. Curd cheese to a certain extent represents products of the CC type, whose characteristics, historical-legislative context and technology were described in the theoretical part of the thesis. Attention …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Martin Stěnička, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Gryger, Tomáš. Vliv vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe