Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens" – Bc. Michaela Suchyňová
Bc. Michaela Suchyňová
Master's thesis
Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens"
Ascorbic acid content in selected "microgreens" products
Abstract:
Diplomová práce se zabývá obsahem kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu „microgreens“. Jelikož je tato nová kategorie zeleniny bohatá na další fytonutrienty, pojednává tato práce i o obsahu celkových polyfenolů. V teoretické části je popsána chemická struktura a vlastnosti vitaminu C, jeho biosyntéza, metabolismus a funkce a také doporučená denní dávka a v jakých zdrojích jej lze …moreAbstract:
Diploma thesis deals with the content of ascorbic acid in a selected range of "microgreens" type products. This new category of vegetables is rich in other phytonutrients, this thesis also deals with the content of total polyphenols. The theoretical part describes the chemical structure and properties of vitamin C, its biosynthesis, metabolism and function, as well as the recommended daily dose and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Reader: Michal Kosař, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SUCHYŇOVÁ, Michaela. \textit{Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu ''microgreens''}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/3kciym/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Vitamin C z pohledu nutričního terapeuta
Adriana Navrátilová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na spermatogenezi kanců
Lucie Svačinová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na biochemické ukazatele ejakulátu kanců
Dušan Vaněk -
Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách
Gabriela Tomášková -
Informovanost a názory laické veřejnosti o aplikaci vysokých dávek vitamínu C intravenózně
Kristýna Vrchová -
Motivy vedoucí příjemce k terapii vysokými dávkami vitamínu C
Adriana Benešová -
Kvalita života pacientů podstupujících aplikaci vysokých dávek vitamínu C intravenózně
Eva Dobroslávková -
Úloha vitaminu C v procesech lidského těla
Izabela Fialová