Mgr. Eliška Petulová

Bachelor's thesis

Sledování stability enzymů a enzymových směsí pro stanovení sacharidů ve víně

Monitoring stability of enzymes and enzyme mixtures for the determination of sacharides in wine
Abstract:
Víno je alkoholický nápoj, který vzniká procesem fermentace. Skládá se z vody, alkoholů a řady dalších látek, z nichž pro tuto práci nejpodstatnější jsou sacharidy. Sacharidy jsou důležitým ukazatelem kvality vína. Jejich detekce se provádí tradičními nebo fyzikálně-chemickými metodami. Předmětem intenzivního výzkumu jsou metody využívající biosenzory. Nejrozšířenější jsou biosenzory elektrochemické …more
Abstract:
Wine is an alcoholic beverage, which is generated by the fermentation process. It consists of water, alcohol and many other substance. One of them – carbohydrates are the most important for my work. Carbohydrates are important indicators of the duality of wine. Their detection is performed by traditional or physico-chemical methods. The subject of intensive research are methods using biosensors. The …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 15. 6. 2010
  • Supervisor: Mgr. Jiří Žeravík, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta