Sledování stability enzymů a enzymových směsí pro stanovení sacharidů ve víně – Mgr. Eliška Petulová
Mgr. Eliška Petulová
Bachelor's thesis
Sledování stability enzymů a enzymových směsí pro stanovení sacharidů ve víně
Monitoring stability of enzymes and enzyme mixtures for the determination of sacharides in wine
Abstract:
Víno je alkoholický nápoj, který vzniká procesem fermentace. Skládá se z vody, alkoholů a řady dalších látek, z nichž pro tuto práci nejpodstatnější jsou sacharidy. Sacharidy jsou důležitým ukazatelem kvality vína. Jejich detekce se provádí tradičními nebo fyzikálně-chemickými metodami. Předmětem intenzivního výzkumu jsou metody využívající biosenzory. Nejrozšířenější jsou biosenzory elektrochemické …moreAbstract:
Wine is an alcoholic beverage, which is generated by the fermentation process. It consists of water, alcohol and many other substance. One of them – carbohydrates are the most important for my work. Carbohydrates are important indicators of the duality of wine. Their detection is performed by traditional or physico-chemical methods. The subject of intensive research are methods using biosensors. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2010
Identifier:
https://is.muni.cz/th/deb6c/
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2010
- Supervisor: Mgr. Jiří Žeravík, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Intergenerational Analysis of Consumer Behaviour on the Wine Market
Julie Horáková -
Advanced approaches for analysis of wine samples and proteins in capillary zone electrophoresis
Miroslava Bittová -
Study of dynamics of the glucose oxidase–glucose–ferricyanide–NaOH reaction in a continuous stirred tank reactor
Bager Baris Solgun -
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava