Použití netradičních kmenů kvasinek v pivovarské praxi – Bc. Jakub Ušák
Bc. Jakub Ušák
Bachelor's thesis
Použití netradičních kmenů kvasinek v pivovarské praxi
The using of non-traditional yeast strains in brewing technology
Abstract:
Nowadays, in the era of small craft breweries, beer is becoming more and more popular beverage. There is plenty research ongoing and many innovations implemented in the field of brewing, whether amongst scientists or brewers. In general however, the potential of yeast species, which do not belong into Saccharomyces genus, is significantly unexplored. There are genera, such as Candida, Saccharomycodes …moreAbstract:
Pivo se v dnešní době malých řemeslných pivovarů stává populárním nápojem stále více a více. V oblasti pivovarnictví probíhá mnoho výzkumů a inovací, ať už v rámci vědecké obce nebo mezi samotnými sládky. Všeobecně je ale potenciál kmenů kvasinek, které nepatří do rodu Saccharomyces, značně neprozkoumaný. Existují rody, jako Candida, Saccharomycodes, Torulaspora a další, které jejich metabolická charakteristika …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2019
Identifier:
https://is.muni.cz/th/u5yoo/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2019
- Supervisor: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Experimental Biology / Special Biology