Použití netradičních kmenů kvasinek v pivovarské praxi – Bc. Jakub Ušák
Bc. Jakub Ušák
Bachelor's thesis
Použití netradičních kmenů kvasinek v pivovarské praxi
The using of non-traditional yeast strains in brewing technology
Abstract:
Nowadays, in the era of small craft breweries, beer is becoming more and more popular beverage. There is plenty research ongoing and many innovations implemented in the field of brewing, whether amongst scientists or brewers. In general however, the potential of yeast species, which do not belong into Saccharomyces genus, is significantly unexplored. There are genera, such as Candida, Saccharomycodes …viacAbstract:
Pivo se v dnešní době malých řemeslných pivovarů stává populárním nápojem stále více a více. V oblasti pivovarnictví probíhá mnoho výzkumů a inovací, ať už v rámci vědecké obce nebo mezi samotnými sládky. Všeobecně je ale potenciál kmenů kvasinek, které nepatří do rodu Saccharomyces, značně neprozkoumaný. Existují rody, jako Candida, Saccharomycodes, Torulaspora a další, které jejich metabolická charakteristika …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/u5yoo/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2019
- Vedúci: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Experimental Biology / Special Biology