Bc. Jakub Ušák

Bakalářská práce

Použití netradičních kmenů kvasinek v pivovarské praxi

The using of non-traditional yeast strains in brewing technology
Abstract:
Nowadays, in the era of small craft breweries, beer is becoming more and more popular beverage. There is plenty research ongoing and many innovations implemented in the field of brewing, whether amongst scientists or brewers. In general however, the potential of yeast species, which do not belong into Saccharomyces genus, is significantly unexplored. There are genera, such as Candida, Saccharomycodes …více
Abstract:
Pivo se v dnešní době malých řemeslných pivovarů stává populárním nápojem stále více a více. V oblasti pivovarnictví probíhá mnoho výzkumů a inovací, ať už v rámci vědecké obce nebo mezi samotnými sládky. Všeobecně je ale potenciál kmenů kvasinek, které nepatří do rodu Saccharomyces, značně neprozkoumaný. Existují rody, jako Candida, Saccharomycodes, Torulaspora a další, které jejich metabolická charakteristika …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2019
  • Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie