Využití vaječného bílku v potravinářském průmyslu – Nela Tesařová
Nela Tesařová
Bachelor's thesis
Využití vaječného bílku v potravinářském průmyslu
Use of egg white in the food industry
Abstract:
Vaječný bílek bývá využíván v několika odvětvích potravinářského průmyslu, a to zejména díky vysokému obsahu proteinů. Vaječné proteiny jsou vysoce stravitelné a významné z hlediska obsahu esenciálních aminokyselin. Obsah některých proteinů ovlivňuje kvalitu a funkční vlastnosti vaječného bílku. Kvalitu vaječného bílku udává i řada parametrů. Mezi kvalitativní parametry se řadí šlehatelnost, Haughova …moreAbstract:
Egg albumen is used in several sectors of the food industry, mainly due to its high protein content. Egg proteins are highly digestible and important in terms of essential amino acid content. The content of some proteins affects the quality and functional properties of egg albumen. A number of parameters also indicate the quality of egg albumen. Qualitative parameters include whipping, Haugh units …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Sylvie Ondrušíková
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Functional and Environmental Properties of High-Temperature Biochar
Anežka Sedmihradská -
Technologické vlastnosti křepelčích vajec
Marie Dostálová -
Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin
Zdeňka Fikarová -
Technologické vlastnosti slepičích vajec
Tereza Hrozová -
Počítačový návrh léků: Kvantově-mechanická studia komplexů mezi proteiny a ligandy a proteiny, ligandy a vodou
HARESH BABUBHAI AJANI -
Proteiny rodiny Myb – nové úlohy v tumorigenezi a nádorové progresi
Monika Dúcka -
Proteiny spojené s oxidačním stresem u bakterie Paracoccus denitrificans
Martin Kryl -
Proteiny spojené se sbalováním komplexu telomerázy
Kristína Mlynárová