Nela Tesařová

Bachelor's thesis

Využití vaječného bílku v potravinářském průmyslu

Use of egg white in the food industry
Abstract:
Vaječný bílek bývá využíván v několika odvětvích potravinářského průmyslu, a to zejména díky vysokému obsahu proteinů. Vaječné proteiny jsou vysoce stravitelné a významné z hlediska obsahu esenciálních aminokyselin. Obsah některých proteinů ovlivňuje kvalitu a funkční vlastnosti vaječného bílku. Kvalitu vaječného bílku udává i řada parametrů. Mezi kvalitativní parametry se řadí šlehatelnost, Haughova …more
Abstract:
Egg albumen is used in several sectors of the food industry, mainly due to its high protein content. Egg proteins are highly digestible and important in terms of essential amino acid content. The content of some proteins affects the quality and functional properties of egg albumen. A number of parameters also indicate the quality of egg albumen. Qualitative parameters include whipping, Haugh units …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Sylvie Ondrušíková

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta