Nela Tesařová

Bachelor's thesis

Využití vaječného bílku v potravinářském průmyslu

Use of egg white in the food industry
Anotácia:
Vaječný bílek bývá využíván v několika odvětvích potravinářského průmyslu, a to zejména díky vysokému obsahu proteinů. Vaječné proteiny jsou vysoce stravitelné a významné z hlediska obsahu esenciálních aminokyselin. Obsah některých proteinů ovlivňuje kvalitu a funkční vlastnosti vaječného bílku. Kvalitu vaječného bílku udává i řada parametrů. Mezi kvalitativní parametry se řadí šlehatelnost, Haughova …viac
Abstract:
Egg albumen is used in several sectors of the food industry, mainly due to its high protein content. Egg proteins are highly digestible and important in terms of essential amino acid content. The content of some proteins affects the quality and functional properties of egg albumen. A number of parameters also indicate the quality of egg albumen. Qualitative parameters include whipping, Haugh units …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Sylvie Ondrušíková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta