Využití vaječného bílku v potravinářském průmyslu – Nela Tesařová
Nela Tesařová
Bachelor's thesis
Využití vaječného bílku v potravinářském průmyslu
Use of egg white in the food industry
Anotácia:
Vaječný bílek bývá využíván v několika odvětvích potravinářského průmyslu, a to zejména díky vysokému obsahu proteinů. Vaječné proteiny jsou vysoce stravitelné a významné z hlediska obsahu esenciálních aminokyselin. Obsah některých proteinů ovlivňuje kvalitu a funkční vlastnosti vaječného bílku. Kvalitu vaječného bílku udává i řada parametrů. Mezi kvalitativní parametry se řadí šlehatelnost, Haughova …viacAbstract:
Egg albumen is used in several sectors of the food industry, mainly due to its high protein content. Egg proteins are highly digestible and important in terms of essential amino acid content. The content of some proteins affects the quality and functional properties of egg albumen. A number of parameters also indicate the quality of egg albumen. Qualitative parameters include whipping, Haugh units …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Sylvie Ondrušíková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Functional and Environmental Properties of High-Temperature Biochar
Anežka Sedmihradská -
Technologické vlastnosti křepelčích vajec
Marie Dostálová -
Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin
Zdeňka Fikarová -
Technologické vlastnosti slepičích vajec
Tereza Hrozová -
Počítačový návrh léků: Kvantově-mechanická studia komplexů mezi proteiny a ligandy a proteiny, ligandy a vodou
HARESH BABUBHAI AJANI -
Proteiny rodiny Myb – nové úlohy v tumorigenezi a nádorové progresi
Monika Dúcka -
Proteiny spojené s oxidačním stresem u bakterie Paracoccus denitrificans
Martin Kryl -
Proteiny spojené se sbalováním komplexu telomerázy
Kristína Mlynárová