Kristina Cindrová
Master's thesis
Stanovení organických kyselin ve víně
Analysis of Organic Acids in Wine
Abstract:
Mezi hlavní komponenty, které určují kvalitu budoucího vína, patří kyseliny. Hlavními kyselinami jsou vinná a jablečná, které jsou oproti ostatním kyselinám v dominantním postavení. Dalšími kyselinami, které ovlivňují výslednou jakost vína, jsou kyselina citronová, mléčná, jantarová a také těkavé kyseliny mravenčí a octová. Během procesu vinifikace dochází ke změnám kyselin. Zastoupení kyselin je dále …moreAbstract:
Wine contains organic acids, which determine its final quality. Tartaric and malic acids are found in dominant concentrations. Also present are citric, lactic and succinic acids, and some volatile acids such as formic and acetic acid. The process of winemaking is associated with changes in the concentration of wine acids. The composition of acids in wine is also affected by the type, quality and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CINDROVÁ, Kristina. \textit{Stanovení organických kyselin ve víně}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/3mdyd8/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Denisa Radová -
Stanovení flavonoidů ve víně metodou HPLC
Bára Vinklárková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights