Stanovení organických kyselin ve víně – Kristina Cindrová
Kristina Cindrová
Diplomová práce
Stanovení organických kyselin ve víně
Analysis of Organic Acids in Wine
Anotace:
Mezi hlavní komponenty, které určují kvalitu budoucího vína, patří kyseliny. Hlavními kyselinami jsou vinná a jablečná, které jsou oproti ostatním kyselinám v dominantním postavení. Dalšími kyselinami, které ovlivňují výslednou jakost vína, jsou kyselina citronová, mléčná, jantarová a také těkavé kyseliny mravenčí a octová. Během procesu vinifikace dochází ke změnám kyselin. Zastoupení kyselin je dále …víceAbstract:
Wine contains organic acids, which determine its final quality. Tartaric and malic acids are found in dominant concentrations. Also present are citric, lactic and succinic acids, and some volatile acids such as formic and acetic acid. The process of winemaking is associated with changes in the concentration of wine acids. The composition of acids in wine is also affected by the type, quality and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Denisa Radová -
Stanovení flavonoidů ve víně metodou HPLC
Bára Vinklárková
Název
Vložil
Vloženo
Práva