Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád – Marek OLŠANSKÝ
Marek OLŠANSKÝ
Bachelor's thesis
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Chocolate - characterization, production and qualities
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou čokolády a čokoládových výrobků, jejich historií, rozdělením, pěstováním kakaovníku a získáváním kakaa. Podrobně jsou popsány suroviny pro výrobu čokolády a technologie výroby čokolády a čokoládových výrobků. Součástí práce je také popis chemického složení a fyzikálních vlastností čokolády a její zdravotní účinky.Abstract:
The bachelor thesis deals with the characterization of chocolate and chocolate products, their history, types, cocoa tree cultivation and cocoa production. The raw materials and production technology of chocolate and chocolate products are also decribed. The chemical composition physical, properties of chocolate and its healthy effects are are charactered too.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2010
Identifier:
15447
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
OLŠANSKÝ, Marek. Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád . Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Vliv složení na vybrané vlastnosti čokolády
Kristýna Hósová -
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Mariia Kaliuzhnaia -
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
David ZEMÁNEK -
Návrh modelu výuky vybraných témat z odborných předmětů - zpracování kakaa a výroba čokolády
Kateřina Horníková -
Analýza potenciálu Ghany ve výrobě a vývozu kakaa - determinanty ovlivńující vývoj trhu
David Sarpong