Marek OLŠANSKÝ

Bachelor's thesis

Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád

Chocolate - characterization, production and qualities
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou čokolády a čokoládových výrobků, jejich historií, rozdělením, pěstováním kakaovníku a získáváním kakaa. Podrobně jsou popsány suroviny pro výrobu čokolády a technologie výroby čokolády a čokoládových výrobků. Součástí práce je také popis chemického složení a fyzikálních vlastností čokolády a její zdravotní účinky.
Abstract:
The bachelor thesis deals with the characterization of chocolate and chocolate products, their history, types, cocoa tree cultivation and cocoa production. The raw materials and production technology of chocolate and chocolate products are also decribed. The chemical composition physical, properties of chocolate and its healthy effects are are charactered too.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2010
Identifier: 15447

Thesis defence

  • Date of defence: 15. 6. 2010
  • Supervisor: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

OLŠANSKÝ, Marek. Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád . Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy