Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád – Marek OLŠANSKÝ
Marek OLŠANSKÝ
Bakalářská práce
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Chocolate - characterization, production and qualities
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou čokolády a čokoládových výrobků, jejich historií, rozdělením, pěstováním kakaovníku a získáváním kakaa. Podrobně jsou popsány suroviny pro výrobu čokolády a technologie výroby čokolády a čokoládových výrobků. Součástí práce je také popis chemického složení a fyzikálních vlastností čokolády a její zdravotní účinky.Abstract:
The bachelor thesis deals with the characterization of chocolate and chocolate products, their history, types, cocoa tree cultivation and cocoa production. The raw materials and production technology of chocolate and chocolate products are also decribed. The chemical composition physical, properties of chocolate and its healthy effects are are charactered too.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2010
Identifikátor:
15447
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
OLŠANSKÝ, Marek. Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád . Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vliv složení na vybrané vlastnosti čokolády
Kristýna Hósová -
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Mariia Kaliuzhnaia -
Moderní trendy používání čokolády v gastronomii, degustace čokolády
Veronika Svejkovská -
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
David ZEMÁNEK -
Návrh modelu výuky vybraných témat z odborných předmětů - zpracování kakaa a výroba čokolády
Kateřina Horníková -
Analýza potenciálu Ghany ve výrobě a vývozu kakaa - determinanty ovlivńující vývoj trhu
David Sarpong