Charakterizace granulometrie sypkých potravin – Bc. Michaela Bartončíková
Bc. Michaela Bartončíková
Master's thesis
Charakterizace granulometrie sypkých potravin
Characterization of the granulometry of the powder food
Abstract:
Cílem této práce byla charakterizace granulometrie sypkých potravin konkrétně kakaového prášku, sušeného mléka a sušených rostlinných nápojů. V teoretické části byla zpracována rešerše, která se zabývala charakteristikou velikosti a tvaru částic, analytických metod a sypkých potravin. Praktická část se poté zabývala sítovou analýzou příslušných vzorků, modelováním distribučních křivek, křivek rozsevu …moreAbstract:
The aim of this work was to characterize the granulometry of powdered foods, specifically cocoa powder, milk powder and dried plant drinks. In the theoretical part a search was made about the characteristics of the size and shape of the particles, analytical methods and powdered food. The practical part then dealt with sieve analysis of relevant samples, modeling of distribution curves, sowing and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bartončíková, Michaela. Charakterizace granulometrie sypkých potravin. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Problémy analýzy velikosti částic submikronového WC prášku pomocí metody laserové difrakce mokrou cestou
Alfréd Barsch -
Metodické aspekty stanovení distribuce velikosti částic metodou laserové difrakce
Markéta SASSIKOVÁ -
Vývoj technologie výroby cukru v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou od roku 1989 do současnosti
Jaroslava VACULÍKOVÁ