Charakterizace granulometrie sypkých potravin – Bc. Michaela Bartončíková
Bc. Michaela Bartončíková
Diplomová práce
Charakterizace granulometrie sypkých potravin
Characterization of the granulometry of the powder food
Anotace:
Cílem této práce byla charakterizace granulometrie sypkých potravin konkrétně kakaového prášku, sušeného mléka a sušených rostlinných nápojů. V teoretické části byla zpracována rešerše, která se zabývala charakteristikou velikosti a tvaru částic, analytických metod a sypkých potravin. Praktická část se poté zabývala sítovou analýzou příslušných vzorků, modelováním distribučních křivek, křivek rozsevu …víceAbstract:
The aim of this work was to characterize the granulometry of powdered foods, specifically cocoa powder, milk powder and dried plant drinks. In the theoretical part a search was made about the characteristics of the size and shape of the particles, analytical methods and powdered food. The practical part then dealt with sieve analysis of relevant samples, modeling of distribution curves, sowing and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bartončíková, Michaela. Charakterizace granulometrie sypkých potravin. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Problémy analýzy velikosti částic submikronového WC prášku pomocí metody laserové difrakce mokrou cestou
Alfréd Barsch -
Metodické aspekty stanovení distribuce velikosti částic metodou laserové difrakce
Markéta SASSIKOVÁ -
Vývoj technologie výroby cukru v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou od roku 1989 do současnosti
Jaroslava VACULÍKOVÁ