Ing. Alena Kratochvílová

Disertační práce

Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu

Quality changes in processed cheese as a result of heat sterilisation
Anotace:
Cílem této práce bylo sledovat vliv sterilace na vybrané fyzikálně-chemické, texturní, reologické a organoleptické vlastnosti tavených sýrů. Mnoho spotřebitelů vnímá použití tavicích solí v tavených sýrech jako nežádoucí prvek, který následně zvyšuje hladinu sodíku v tavených sýrech, a proto je snaha vyrobit tavené sýry bez těchto solí, například za použití hydrokoloidů. Práce byla zaměřena na výrobu …více
Abstract:
The aim of this study was to investigate the effect of sterilization on selected physicochemical, textural, rheological and sensory properties of processed cheese. Many consumers perceive the use of emulsifying salts in processed cheese as an undesirable ingredient that subsequently increases the sodium content in the processed cheeses. Therefore, there is an effort to produce processed cheeses without …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 7. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kratochvílová, Alena. Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu. Zlín, 2024. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Doktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin