Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie – Bc. Jana Janáčová
Bc. Jana Janáčová
Master's thesis
Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie
Determination of Thermal Degradation of Edible Oils Using Luminescence Spectroscopy
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením degradace jedlých olejů s využitím luminiscenční spektroskopie, jakožto moderní rychlé a jednoduché metody bez nutnosti použití chemických činidel. Teoretická část práce je orientována na charakteristiku složení jedlých olejů se zaměřením na jejich změny při tepelné zátěži, jsou zde popsány i metody pro chemické analýzy stanovení oxidace lipidů a také popis luminiscenční …moreAbstract:
This diploma thesis deals with determination of degradation of edible oils using luminescence spectroscopy as a modern, fast and simple method without the use of chemical rea-gents. The theoretical part of the thesis is oriented on characteristics of edible oils composi-tion with focus on their changes in thermal load. There are also described methods for chemical analysis of determination of lipid …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANÁČOVÁ, Jana. \textit{Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/3ndbzy/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Janáčová, Jana. Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Sledování oxidace kosmetických olejů
Monika Pihrtová