Bc. Jana Janáčová

Master's thesis

Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie

Determination of Thermal Degradation of Edible Oils Using Luminescence Spectroscopy
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením degradace jedlých olejů s využitím luminiscenční spektroskopie, jakožto moderní rychlé a jednoduché metody bez nutnosti použití chemických činidel. Teoretická část práce je orientována na charakteristiku složení jedlých olejů se zaměřením na jejich změny při tepelné zátěži, jsou zde popsány i metody pro chemické analýzy stanovení oxidace lipidů a také popis luminiscenční …more
Abstract:
This diploma thesis deals with determination of degradation of edible oils using luminescence spectroscopy as a modern, fast and simple method without the use of chemical rea-gents. The theoretical part of the thesis is oriented on characteristics of edible oils composi-tion with focus on their changes in thermal load. There are also described methods for chemical analysis of determination of lipid …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2017

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Janáčová, Jana. Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Theses on a related topic