Fluorescenční hybridizace in situ pro detekci potravinářských patogenů – Bc. Klára Nemčeková
Bc. Klára Nemčeková
Master's thesis
Fluorescenční hybridizace in situ pro detekci potravinářských patogenů
Fluorescence in situ hybridization for detection of food pathogens
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na metodu FISH a její využití při detekci potravinářských patogenů. V první části se pojednává o základních modifikacích této metody a dále pak o konkrétních postupech využitých při detekci patogenů. Experimentální část poté popisuje zavedení FISH pro detekci Listeria monocytogenes a Salmonella spp..Abstract:
This thesis is focused on the FISH method and its using for the detection of food pathogens. The first part deals with the basic modifications of this method and with the specific procedures used in detection of pathogens. The experimental part describes the application of FISH for detection of Listeria monocytogenes and Salmonella spp..
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petra Moťková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NEMČEKOVÁ, Klára. \textit{Fluorescenční hybridizace in situ pro detekci potravinářských patogenů}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/3o27co/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Nemčeková, Klára. Fluorescenční hybridizace in situ pro detekci potravinářských patogenů. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Listeria monocytogenes jako významný alimentární patogen
Eliška Králíková -
Výskyt a aktivita Listeria monocytogenes v sýrech
Andrea Rosová -
qPCR analýza biofilmů Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus a Escherichia coli
Veronika Kočárková -
Problematika Listeria monocytogenes v potravinářských provozech Olomouckého kraje
Veronika JANOUŠKOVÁ -
Metody detekce složení matrice biofilmů Listeria monocytogenes
Eliška Semrádová -
Testování virulence Listeria monocytogenes na buněčných kulturách
Eva Rozmarinová -
Charakterizace vlivu antibakteriálních přírodních látek na eDNA biofilmu Staphylococcus aureus a Listeria monocytogenes pomocí fluorescenční mikroskopie
Tereza Švehláková -
Biofilm, virulence and control strategies of Listeria monocytogenes
Tereza Fiedlerová