Bc. Denisa Sobotková
Bakalářská práce
Paprika ve výživě člověka
Capsicum in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce „Paprika ve výživě člověka“ zkoumá konzumaci papriky ve sledovaném souboru respondentů v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První, teoretická část, je věnována rodu Capsicum, popisuje jednotlivé odrůdy, chemické složení, využití a jejich vliv na lidské zdraví. Druhá, praktická část, sděluje výsledky dotazníkového šetření týkajícího se frekvence konzumace …víceAbstract:
The bachelor thesis "Capsicum in human nutrition" examines consumption of peppers are observed group of respondents in the Czech Republic. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The first, theoretical part is devoted to the genus Capsicum, describes the varieties, chemical composition, utilization and their impact on human health. The second part, presents results of questionnaires …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/x75fs/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2013
- Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Oponent: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Chemické složení magmatického a hydrotermálního turmalínu v horninách z Tseelského teránu, JZ Mongolsko
Nikola Pecháčková -
Zlepšování požární odolnosti pomocí retardérů hoření a jejich vliv na chemické složení dřeva
Petr Linc -
Vliv mrazírenského skladování na senzorickou jakost a chemické složení rybího masa
Martina Zajíčková -
Antimikrobiální aktivita a chemické složení silic lípy srdčité
Anna Štětinová -
Vliv modifikace dřeva buku na jeho chemické složení a odolnost vůči dřevokazným houbám
Štěpán Beránek -
Chemické složení tzv. sloní kávy ve srovnání s konvenčně zpracovanými kávovými zrny (Coffea sp.; Rubiaceae)
Jan Hájíček -
Vliv chemického složení, licí teploty a použité dezoxidace na technologické vlastnosti austenitických chromniklových ocelí
Martin Myška