Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka – Lucie Figallová
Lucie Figallová
Bakalářská práce
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
The importance of cis/trans-unsaturated fatty acids in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka. Lipidy přijímané v potravě se nejčastěji vyskytují ve formě triacylglycerolů, které jsou složené z glycerolu a mastných kyselin.První část práce se zabývá obecným popisem a rozdělením lipidů, které jsou přijímány v potravě, klasifikací a stručnou charakteristikou jednotlivých skupin jako jsou nasycené …víceAbstract:
The bachelor thesis is focused on the importance of cis/trans-unsaturated fatty acids inhuman nutrition. The dietary lipids are most commonly in the form of triglycerides that arecomposed of glycerol and fatty acids.The first part of the thesis deals with the general description and sorting of lipids thatare taken up in food and subsequently with the classification and brief characteristics ofindividual …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FIGALLOVÁ, Lucie. \textit{Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/3oviqs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání dietního systému v nemocnici s doporučením pro zdravou populaci
Vendula VEČEŘOVÁ -
Využití umělé inteligence (AI) v oblasti řízení lidských zdrojů v odvětví výrobních podniků.
Šimon Kusý -
Podpora obnovitelných zdrojů v EU se zaměřením na fotovoltaiku v Rakousku a České republice
Eva Rosenbergová -
Úroveň poskytovaných sociálních služeb v Olomouckém kraji v oblasti duševního zdraví v souvislosti s probíhající reformou psychiatrické péče
Jaroslav Hudský -
Společenská odpovědnost vybraného podniku s důrazem na lidské zdroje v cestovním ruchu
Lukáš Hanzal -
Řízení lidských zdrojů a jeho aplikace v podnikové praxi
František Fišer -
Řízení lidských zdrojů v organizaci
Jiří Šetina -
"Analýza podpory výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů v České republice a v některých vyspělých zemích, změny v letech 2010 - 2012"
Jan Juklíček
Název
Vložil
Vloženo
Práva