Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa – Tereza Sekničková
Tereza Sekničková
Bakalářská práce
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Production, quality and technology of rabbit meat processing
Anotace:
Práce je zaměřena na produkci, kvalitu a technologické zpracování králičího masa. Jeho celosvětová produkce v roce 2017 byla 1,5 miliónů tun za celý rok, přičemž průměrná roční celosvětová spotřeba dosahuje 0,5 kg na jednoho obyvatele. Z nutričního hlediska je králičí maso lehce stravitelné, s vysokým podílem bílkovin (22 %), nízkým podílem tuku (3 %) a minerálních látek (1,5 %). Jatečná výtěžnost …víceAbstract:
The work is focused on the production, quality and technological processing of rabbit meat. Its worldwide production in 2017 was 1.5 million tons for the whole year, while the average annual global consumption is 0.5 kg per capita. From a nutritional point of view, rabbit meat is easily digestible, with a high rate of protein (22%), a low rate of fat (3%) and minerals (1.5%). The carcass yield of rabbits …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv půdně klimatických podmínek na kvalitativní parametry produkce sóji
Jan Rejman -
Vliv síťoviny na kvalitativní parametry sklízených hroznů.
Marek Sendler -
Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů
Jiří Těthal -
Vliv posklizňové dopravy a čištění na kvalitativní parametry potravinářských zrnin
Tomáš Kušev -
Kvalitativní parametry mražených ovocných výrobků
Daniel Nechvíle -
Vliv selenu v dietě nosnic na kvantitativní a kvalitativní parametry snášky
Tomáš Šiplák -
Vliv přídavku glycerolu v různých fázích výroby beraních inseminačních dávek na jejich následné kvalitativní parametry po rozmrazení
Anna Boudová -
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Hana Marková