Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa – Tereza Sekničková
Tereza Sekničková
Bachelor's thesis
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Production, quality and technology of rabbit meat processing
Abstract:
Práce je zaměřena na produkci, kvalitu a technologické zpracování králičího masa. Jeho celosvětová produkce v roce 2017 byla 1,5 miliónů tun za celý rok, přičemž průměrná roční celosvětová spotřeba dosahuje 0,5 kg na jednoho obyvatele. Z nutričního hlediska je králičí maso lehce stravitelné, s vysokým podílem bílkovin (22 %), nízkým podílem tuku (3 %) a minerálních látek (1,5 %). Jatečná výtěžnost …moreAbstract:
The work is focused on the production, quality and technological processing of rabbit meat. Its worldwide production in 2017 was 1.5 million tons for the whole year, while the average annual global consumption is 0.5 kg per capita. From a nutritional point of view, rabbit meat is easily digestible, with a high rate of protein (22%), a low rate of fat (3%) and minerals (1.5%). The carcass yield of rabbits …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv půdně klimatických podmínek na kvalitativní parametry produkce sóji
Jan Rejman -
Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů
Jiří Těthal -
Vliv síťoviny na kvalitativní parametry sklízených hroznů.
Marek Sendler -
Vliv posklizňové dopravy a čištění na kvalitativní parametry potravinářských zrnin
Tomáš Kušev -
Kvalitativní parametry mražených ovocných výrobků
Daniel Nechvíle -
Vliv selenu v dietě nosnic na kvantitativní a kvalitativní parametry snášky
Tomáš Šiplák -
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Hana Marková -
Vliv přídavku glycerolu v různých fázích výroby beraních inseminačních dávek na jejich následné kvalitativní parametry po rozmrazení
Anna Boudová