Vliv stresu sucha na obsah vitaminu C a antioxidačně působících látek v hlízách brambor – Karolína Hebká
Karolína Hebká
Diplomová práce
Vliv stresu sucha na obsah vitaminu C a antioxidačně působících látek v hlízách brambor
Effect of dry stress on the content of vitamin C and antioxidant active substances in potato tubers
Anotace:
Brambory jsou prakticky nejdůležitější pěstovanou plodinou ve světě určenou k základní výživě člověka, jelikož tvoří velmi často přílohu u pokrmů a jsou základem i některých jídel. Mají ale i své další využití, slouží také jako krmivo pro hospodářská zvířata nebo jsou zdrojem škrobu a také pro výrobu lihu. U brambor byla prokázána řada pozitivních zdravotních účinků, mezi něž patří právě antioxidační …víceAbstract:
Potatoes are practically the most important cultivated crop in the world, used for basic human nutrition. Potatoes are a very frequent side dish and they are a basis of some meals. They are also used as a feed for livestock or as a source of starch, and also for a production of alcohol. A number of positive healh effects of potatoes has been demonstrated, such as antioxidant activity, anti-inflammatory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HEBKÁ, Karolína. \textit{Vliv stresu sucha na obsah vitaminu C a antioxidačně působících látek v hlízách brambor}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/3pb813/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na spermatogenezi kanců
Lucie Svačinová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na biochemické ukazatele ejakulátu kanců
Dušan Vaněk -
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Obsah vitamínu C v bramborách při technologických operacích
Pavlína Matoušková
Název
Vložil
Vloženo
Práva