Klára Němečková
Bachelor's thesis
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Edible flowers and their high-risk substances
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá jedlými květy a jejich rizikovými obsahovými látkami. V práci je charakterizováno deset rodů jedlých květů, jejich botanický popis, obsahové látky, způsob kultivace a použití. V literárním přehledu je charakterizována skupina jedlých květů, u kterých je popsána historie, pěstování, sběr a použití. Dále jsou popsány obsahové látky jako jsou bílkoviny, lipidy, vitamíny …moreAbstract:
This bachelors work deals with edible flowers and their high-risk containing substances. There is characteristic of ten families of edible flowers, their botanical description, containing substances, type of cultivation and their usage. In literary review is charakterised group of edible flowers and their history, cultivation, harvest and usage. Next, there are described containing substances gor example …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Martin Beták -
Jedlé květy
Marie HAJNÁ -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
JEDLÉ KVĚTY A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Martina Šebestová -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Blanka SVOBODOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová