Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky – Klára Němečková
Klára Němečková
Bakalářská práce
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Edible flowers and their high-risk substances
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá jedlými květy a jejich rizikovými obsahovými látkami. V práci je charakterizováno deset rodů jedlých květů, jejich botanický popis, obsahové látky, způsob kultivace a použití. V literárním přehledu je charakterizována skupina jedlých květů, u kterých je popsána historie, pěstování, sběr a použití. Dále jsou popsány obsahové látky jako jsou bílkoviny, lipidy, vitamíny …víceAbstract:
This bachelors work deals with edible flowers and their high-risk containing substances. There is characteristic of ten families of edible flowers, their botanical description, containing substances, type of cultivation and their usage. In literary review is charakterised group of edible flowers and their history, cultivation, harvest and usage. Next, there are described containing substances gor example …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Martin Beták -
Jedlé květy
Marie HAJNÁ -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
JEDLÉ KVĚTY A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Martina Šebestová -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Blanka SVOBODOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová