Netradiční potraviny živočišného původu – Marie Klanicová
Marie Klanicová
Bakalářská práce
Netradiční potraviny živočišného původu
Non-traditional foods of animal origin
Anotace:
Tématem mé bakalářské práce byly netradiční potraviny živočišného původu, a to žáby a hlemýždi. Mezi hlavní producenty žabích stehýnek se řadí Indonésie, Turecko a Brazílie. V České republice není konzumace žab příliš rozšířená. Většina žab je sbírána ve volné přírodě. Některé druhy jsou produkovány z farmového chovu, a to jak extenzivním, tak intenzivním způsobem chovu. Nejvíce konzumovaným druhem …víceAbstract:
The topic of my bachelor thesis was non-traditional foods of animal origin, namely frogs and snails. Indonesia, Turkey and Brazil are among the main producers of frog legs. In the Czech Republic, the consumption of frogs is not very widespread. Most frogs are collected in the wild. Some species are produced from farming, both extensively and intensively. The most consumed species of frog is the bullfrog …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Nutriční aspekty v péči o pokožku
Julie Dvořáčková -
Výroba tofu a jeho nutriční aspekty
Andrea Krejsová -
Zdravotní a nutriční aspekty konzumace fruktózy
Petra Dittrichová -
Nutriční aspekty draslíku
Daniela Kašpárková -
Produkce jatečných zvířat v systému chovu skotu bez tržní produkce mléka
Věra Zikan -
Teoretická část: Produkce dokumentárního filmu realizována ve spolupráci s projektem Komunikační agentury (MgA. Garguláková Karolína) Praktická část: Dokumentární audiovizuální dílo o délce minimálně 15 minut, produkce. (MgA. Garguláková Karolína)
Ondřej Beneš -
POROVNÁNÍ VLASTNOSTÍ TEXTILNÍCH KAPESNÍKŮ SOUČASNÉ PRODUKCE A PRODUKCE KONCE 80 TÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ
Petra Klouzková