Mgr. Renáta DLOUHÁ

Bachelor's thesis

Nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách a obilovinách zpracovaných sušením

Nutritional changes in sprouted pseudograins and grains processed by drying
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo stanovit nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách, jmenovitě se jednalo o quinou, pohanku a v klíčeném ovsu. V teoretické části byly popsány zkoumané pseudoobiloviny a obilovina, jejich využití, nutriční obsah a změny, ke kterým dochází v průběhu klíčení. Dále pak byl popsán samotný proces klíčení, jeho výhody a rizika. V praktické části byly uvedeny metody a postupy …more
Abstract:
This paper focused on the nutritional changes occurring during the process of germination in pseudocereals, namely quinoa, buckwheat and in oats. In the theoretical part the examined pseudocereals and cereal, their use, nutritional value and changes during the process of germination were described. The process of germination was described as well. In the practical part the methods and procedures during …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Date of defence: 29. 6. 2020
  • Supervisor: Ing. Ivo Hartman, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

DLOUHÁ, Renáta. Nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách a obilovinách zpracovaných sušením. Ostrava, 2020. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta