Nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách a obilovinách zpracovaných sušením – Mgr. Renáta DLOUHÁ
Mgr. Renáta DLOUHÁ
Bachelor's thesis
Nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách a obilovinách zpracovaných sušením
Nutritional changes in sprouted pseudograins and grains processed by drying
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo stanovit nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách, jmenovitě se jednalo o quinou, pohanku a v klíčeném ovsu. V teoretické části byly popsány zkoumané pseudoobiloviny a obilovina, jejich využití, nutriční obsah a změny, ke kterým dochází v průběhu klíčení. Dále pak byl popsán samotný proces klíčení, jeho výhody a rizika. V praktické části byly uvedeny metody a postupy …viacAbstract:
This paper focused on the nutritional changes occurring during the process of germination in pseudocereals, namely quinoa, buckwheat and in oats. In the theoretical part the examined pseudocereals and cereal, their use, nutritional value and changes during the process of germination were described. The process of germination was described as well. In the practical part the methods and procedures during …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 6. 2020
- Vedúci: Ing. Ivo Hartman, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DLOUHÁ, Renáta. Nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách a obilovinách zpracovaných sušením. Ostrava, 2020. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Specialization in Health Service / Nutritional Therapist
Práce na příbuzné téma
-
Oves z pohledu nutriční terapie
Veronika Sodomková -
Porovnání nutriční hodnoty a stravitelnosti ovsa setého a ovsa černého
Anna Gergelová -
Vliv extruze ovsa setého na nutriční hodnotu a ochotu k příjmu u dospělých teplokrevných koní
Jana Slováková -
Stanovení obsahu lipidů a profilu mastných kyselin u nových odrůd ovsa
Jana Florianová -
Obsah biologicky aktivních látek v zrnu ovsa z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Lucie Pažoutová -
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Hana Marková -
Obsah tokolů v zrnu ovsa pěstovaného v konvenčním a ekologickém zemědělském systému
Vendula Benediktová