Mgr. Renáta DLOUHÁ

Bakalářská práce

Nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách a obilovinách zpracovaných sušením

Nutritional changes in sprouted pseudograins and grains processed by drying
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo stanovit nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách, jmenovitě se jednalo o quinou, pohanku a v klíčeném ovsu. V teoretické části byly popsány zkoumané pseudoobiloviny a obilovina, jejich využití, nutriční obsah a změny, ke kterým dochází v průběhu klíčení. Dále pak byl popsán samotný proces klíčení, jeho výhody a rizika. V praktické části byly uvedeny metody a postupy …více
Abstract:
This paper focused on the nutritional changes occurring during the process of germination in pseudocereals, namely quinoa, buckwheat and in oats. In the theoretical part the examined pseudocereals and cereal, their use, nutritional value and changes during the process of germination were described. The process of germination was described as well. In the practical part the methods and procedures during …více
 

Klíčová slova

klíčení pohanka quinoa oves
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 6. 2020
  • Vedoucí: Ing. Ivo Hartman, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DLOUHÁ, Renáta. Nutriční změny v klíčených pseudoobilovinách a obilovinách zpracovaných sušením. Ostrava, 2020. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta