Bc. Pavel Suchánek

Master's thesis

Reologie medu

Rheology of honey
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na reologii medu. Teoretická část se zabývá druhy medu, jeho získáváním, chemickým složením, a především jeho fyzikálními vlastnostmi, z nichž klade důraz především na reologii. Reologie je v práci dále rozebírána, zejména co se týče jejího vztahu k jednotlivým druhům medu. Věnuje se základním typům reologických látek, se zaměřením na kapaliny a přístroje schopné analyzovat …more
Abstract:
This diploma thesis is focused on rheology of honey. The theoretical part deals with the types of honey, its obtaining, chemical composition, and primarily its physical quality, from which it focuses especially on rheology. Rheology is in more detail analysed in the thesis, especially with regard to its relation to every particular type of honey. It deals with basic types of rheological substances …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology