Bc. Andrea Hrušková
Master's thesis
Deutschland á la carte
Germany á la carte
Abstract:
The thesis "Germany á la carte" introduces the traditional german cuisine as well as the distinct customs in each german state. The thesis shows how the german cuisine has changed over time. As such, the german cuisine is introduced as an interesting part of the German-speaking countries.Abstract:
Diplomová práce "Deutschland á la carte" popisuje tradiční německé pokrmy a různé jídelní zvyklosti a rituály v jednotlivých spolkových zemích Německa. Práce dále ukazuje, jak se měnila německá gastronomie v průběhu času. Německá kuchyně je zde představena jako důležitá a zajímavá součást reálií německy mluvících zemí.Keywords
gastronomie německá kuchyně regionální speciality jídlo pití pivo víno čajová kultura rychlé občerstvení jídelní zvyklosti německé značky potravin Oktoberfest Hamburský rybí trh Schaffermahl reálie spolkové země Německa gastronomy german cuisine regional specialites food drink beer wine tee-culture fast food eating customs german branded foodstuff Octoberfest Hamburg´s fish-market geography german federal states
Language used: German
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2008
Identifier:
https://is.muni.cz/th/r7um8/
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2008
- Supervisor: PhDr. Richard Rothenhagen
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationMaster programme / field:
Teacher Training for Primary and Lower Secondary Schools / Lower Secondary and Language School Teacher Training in German Language