Bc. Andrea Hrušková
Diplomová práce
Deutschland á la carte
Germany á la carte
Abstract:
The thesis "Germany á la carte" introduces the traditional german cuisine as well as the distinct customs in each german state. The thesis shows how the german cuisine has changed over time. As such, the german cuisine is introduced as an interesting part of the German-speaking countries.Abstract:
Diplomová práce "Deutschland á la carte" popisuje tradiční německé pokrmy a různé jídelní zvyklosti a rituály v jednotlivých spolkových zemích Německa. Práce dále ukazuje, jak se měnila německá gastronomie v průběhu času. Německá kuchyně je zde představena jako důležitá a zajímavá součást reálií německy mluvících zemí.Klíčová slova
gastronomie německá kuchyně regionální speciality jídlo pití pivo víno čajová kultura rychlé občerstvení jídelní zvyklosti německé značky potravin Oktoberfest Hamburský rybí trh Schaffermahl reálie spolkové země Německa gastronomy german cuisine regional specialites food drink beer wine tee-culture fast food eating customs german branded foodstuff Octoberfest Hamburg´s fish-market geography german federal states
Jazyk práce: němčina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2008
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/r7um8/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2008
- Vedoucí: PhDr. Richard Rothenhagen
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy / Učitelství německého jazyka pro základní a jazykové školy